Dagsprogram

  • En tur til de tyske øer Sylt, Helgoland og Föhr byder på en helt særlig kombination af natur, spændende kulturhistorie og eksklusiv feriecharme. Over tre dage oplever vi øernes særpræg med lokal guidning, hyggelige sejlture og tid til at udforske i eget tempo. Her er, hvad du kan glæde dig til, når Læserklubben med Giba Travel som teknisk arrangør, drager mod syd i sensommeren.

  • Sild eller Sylt: Tirsdag 23. september

    Bussen samler deltagere op i Silkeborg, Ikast og Herning tirsdag 23. september mellem klokken 07 og 08 og sætter kursen mod Rømø. Fra Havneby sejler vi til den nordfrisiske ø Sylt - eller Sild, som den også kaldes. Ombord nyder vi en let frokost, mens vi krydser Vadehavet og nærmer os øens nordligste by, List. Her møder vi vores dansktalende lokalguide, som tager os med rundt på øen i
    bus.

  • Eksklusiv charme og rå natur

    Undervejs ser vi den livlige by Westerland med sine karakteristiske højhuse, spillekasinoer og eksklusive promenade. Vi passerer den mondæne by Kampen, hvor nogle af Tysklands dyreste sommerhuse ligger, og der bliver mulighed for at gå på opdagelse på øens hovedstrøg.
    Vi afslutter Syltbesøget med en særlig oplevelse: tur med biltoget over Hindenburgdæmningen - en 11 kilometer lang dæmning, der forbinder Sylt med fastlandet. Vi forbliver i bussen og nyder udsigten over marsken, før vi når Niebüll og kører videre til vores hotel i Tønning for indkvartering og fælles middag.

  • Dramatisk og toldfri: Onsdag 24. september

    Tidligt næste morgen går turen mod Büsum, hvor vi stiger ombord på færgen til Helgoland. Efter cirka 2½ times sejlads gennem den tyske bugt ser vi øens imponerende vartegn: de 60 meter høje, røde klipper på nordkysten. Ikke langt fra land rejser den ikoniske fritstående klippe »Lange Anna« sig op ad havet.
    Ved ankomst til Helgoland går vi i land og oplever øens særegne geografi - opdelt i to øer: klippeøen og sandøen Dynen. Øen, som engang var ét sammenhængende land, blev delt af havets kræfter, og i dag forbinder en lille båd- eller gangbro de to dele.
    Helgoland er kendt som toldfrit område, så der er rig mulighed for shopping. Øens særprægede landskab og maritime historie skaber en atmosfære, som er både afslappende og fascinerende.
    Efter omkring fire timers ophold sejler vi tilbage til fastlandet, hvor bussen venter og kører os retur til hotellet.
    Aftenen byder igen på fælles middag og hyggeligt samvær.

  • Det frisiske Caribien: Torsdag 25. september

    Efter morgenmaden torsdag går turen mod Dagebüll, hvor vi stiger ombord på færgen mod Föhr -Tysklands femtestørste ø, kendt som »det frisiske Caribien« for sine lange, hvide sandstrande og frodige natur. Undervejs nyder vi vores medbragte sandwich og ser frem til endnu en dag med skønne oplevelser.
    Ved ankomst bliver vi mødt af en lokal guide, som tager os med på en to timers rundtur på øen. Vi hører om Föhrs rige historie, som strækker sig tusinder af år tilbage. Øens beboere har traditionelt levet af landbrug og skibsfart, men allerede i begyndelsen af 1800-tallet begyndte turismen at blomstre. Selv kongelige - som Christian VII og Caroline Mathilde - har haft sommerresidens her, og H.C. Andersen besøgte ad flere omgange øen.
    Efter rundturen får vi tid på egen hånd i Wyk, øens hyggelige hovedby, hvor butikker, caféer og restauranter ligger side om side. En gåtur langs den smukke strandpromenade er en skøn måde at afslutte turen på.
    Sidst på eftermiddagen sejler vi tilbage til Dagebüll.
    Hvis tiden tillader det, gør vi et kort stop ved grænsen, før turen går mod vores respektive hjembyer.
    Turen til Sylt, Helgoland og Föhr giver et varieret indblik i den nordtyske øverden - fra eksklusivt ferieparadis og dramatiske kystklipper til idylliske landsbyer og historiske forbindelser til Danmark.
    Med sejladser, guidede ture og tid til egne oplevelser er dette en rejse, der både forkæler sanserne og udvider horisonterne.